Besök av Abdelfattah Abusrour från Palestina

2015-09-29


Nu händer häftiga saker! På måndag den 5/10 kl.17.30 kommer en man från Palestina till oss på Esplanadteatern för att berätta om sin verksamhet med konst och teater för ungdomar i Palestina. Det är ABF som bjudit honom till Sverige och som sett till att han kommer till oss. Detta är ett bra tillfälle och höra hur de jobbar och eventuellt starta samarbete och utbyten med varandra. 

Så här skriver Ann på ABF om besöket:
Under v 41 får ABF Skaraborg besök av dr Abdelfattah Abusrour från Bethlehem, Palestina. Han arbetar som professor på universitetet i Bethlehem och är initiativtagare till "Beautiful non-violent resistance"
Han kommer att ge ett antal mindre föreläsningar och samtal, (på engelska men med tolk) om sitt projekt Alrowwad för barn, ungdomar och kvinnor på Aida camp. Det är ett oberoende centrum för konst, kultur och teater, i syfte att tillhandahålla en hälsosam och säker miljö samt ge dem en utbildning.
Dr Abdelfattas vistelse här kom till stånd efter att volontärerna Shizuka och Eugene kontaktat oss. De har båda två varit i Palestina för att stötta och hjälpa befolkningen i sin kamp för mänskliga rättigheter. Då det stämmer överens med våra värderingar ansåg vi att vi ville stötta detta besök.


Meddela er närvaro till oss på tfn.0510-249 90 eller mail info@esplaandteatern.se

VI SES!!!

« Tillbaka