VAR ÄR MITT HEM?

ESPLANADTEATERN DEN 22/2 KL.19.00
Ensam på scen berättar Danjin Malinovic om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fick ett brutalt slut när inbördeskriget bröt ut. Med egna ord och bilder tar han med oss på sin flykt som går via ett korrupt Moskva till Sverige där det visar sig att allt inte blir som han har tänkt sig. Här tvingas han att leva som illegal. Han är bara ett barn. Officiellt sett existerar han inte, han lever vid sidan av men samtidigt mitt i det svenska samhället. Ta del av hans historia som pendlar mellan skratt och allvar utan att lämna någon i publiken oberörd. 

Biljetter bokas på Folkets hus: 0510-210 23 eller www.folketshus-lidkoping.se
Pris: 150kr, Scenpass 20%


 I samarbete med SPEKTRUM Riksteaterförening

 

CIRKUS I HJÄRNAN

ESPLANADTEATERN DEN 21/3 KL.20.00

Att få sin ADHD-diagnos i 40-årspresent var betydelsefullt för Ulrika Nätterdal. I föreställningen Cirkus i hjärnan får vi höra hur det är att känna att lektionen borde vara slut efter tre minuter. Hur det är att ägna hela mattelektionen åt att skriva av talen istället för att räkna ut dem. Att tro att man är lite dum samtidigt man känner att ens hjärna är snabbare än andras. Att veta vad folk ska säga innan de sagt det och inte orka lyssna klart. Att ha tusen tankar i huvudet. ”I mitt huvud pågår en cirkus. Publiken håller andan spänd av förväntan. Först kommer hästarna springande, sedan clownerna, sedan en eldslukare och ett par lindansare. De går fullständigt in för sina nummer, men ingen samarbetar, publiken är i uppror och cirkusdirektören gör inte sitt jobb.” Ulrika delar med sig av sina erfarenheter och vi får njuta av egenskriven musik och sång. Detta är ett ypperligt tillfälle att genom underhållning sprida kunskap och medvetenhet om ADHD.

Ulrika Nätterdal är vissångerska och kompositör bosatt i Göteborg. Hon har tidigare bl.a arbetat med Galenskaparna och After Shave och är aktuell med filmen Vid sidan av vägen - Filmen om Ulrika Nätterdal som har premiär den 17/2 på Aftonstjärnan i Göteborg.

Biljetter bokas på Esplanadteatern 0510-24990 eller lidkopingsteaterarrangorer@gmail.com

Pris: 150kr vuxna, 80kr ungdom under 18år Scenpass 20%